Saturday, April 23, 2011

naufal's 5th birthday

hari ni sambut bday si naufal y ke 5...dah besar rupanya anak buahku ini..dah ade adik pon..nest entry sy tunjuk gmbr2 dia dari baby hingga terkini...sambutan secara sederhana n kecil2 shj..jemput keluarga n jiran sdara sebelah umah jer..y pastinya dia mmg nak sgt kek ben10 tu..tak dpt nak cari so just beli je sticker ben10 lekat kat cake indulgence secret recipe..ok la tu kan...gambar2 di bawah adalah spjg sambutan hari lahir dia ptg td... =)


malu2 plak si naufal ni nak potong...hehe



adegan meniup lilin....
ni dia indulgence cake y ditampal dgn sticker ben10..


present dari acu dia y comel...bola ben10..botol air ben10 n stationary ben10...sume ben10...hehe



ni la hadiah dari acu b4 dibukak... =)


durian sedap!!!

musim durian pon dah agak kurg skrg ni...1st hari tu sy dpt mkn pas si dia balik dari perak..then tbe2 rs nak lg, mak plak ajak mkn g beli kat pekan tu...esoknya plak housemate sy ajak mkn kat shah alam...dan dlm mgu depan nak mkn lg dgn opismate sy plak..hehe..sebelum musim durian habis, sy nak mkn puas2...wpon sy bukan hantu durian sgt, tp sy suka mkn durian....sekali mkn tu bg sy 2 biji bole je mkn sorg2...hehehe..

Sunday, April 10, 2011

Saturday, April 2, 2011

my new recipe spagheti bolognese

setelah memendam hajat berminggu2 utk masak spagheti kegemaran sy, akhirnya terlaksana juga dgn kelapangan yang ade hari ni...utk pertama kali sy try recipe baru dri laman web myrecipe.com ...selalu sy masak main hentam jer ikut suke..hehe...tp kali ni lain sikit...then hasilnya more better...wee~~ so nak share the making of my main masak2..hehe.. bahan2 ikut resepi sy : - bawang putih - bawang besar - spagheti - cendawan butang - tomato puri (kali ni sy nak try brand kimball) - tomato masak - susu - lobak merah - daging kisar - sosej - garam - minyak sayur
berdasarkan recipe original y kat laman web tu sy ubah2 sikit...y menariknya adalah penggunaan susu..so tu y buat kuah tu pekat....b4 ni sy guna tepung jagung..tp rase dia lain..so dah tau rahsianya..hehe

ni dia antara bahan2 y sy guna...
so ni lah dia hasilnya...tak tipu...mmg sgt sedap!!wee~

A Parent's Love - I Cried After Watching This...

seriusly, touching tgk video ni..ayat2 dlm video ni sgt2 menyentuh hati n perasaan...mengalir air mata ku ini...semoga Allah memelihara diriku n menjadikan aku anak y solehah n mampu menjaga kedua ibu bapa ku seperti mana mereka membesarkan ku....dan juga berikanlah mereka kesihatan y baik sehingga ke akhir hayat mereka..peliharalah kasih syg kami agar utuh n kekal selamanya..amin,..

merajuk sendiri..pujuk sendiri

kadang2 bile rase sakit hati...marah..tp tak kesampaian nak sampaikan pd org tertentu..hati akan sakit sendiri..merajuk sndiri...bukan taknak terus terang tp kdg2 benda tu akan lg memburukkan keadaan..jd jalan y terbaik adalah berdiam diri n mengubat sendiri hati y sakit tu..beristighfar byk2 n berfikiran positif..so lame2 hati tu akan baik sendiri n rajuk tu akan pulih cam biase..insyaAllah.. =)